• Novo
Grčki fuzijski orkestar

Grčki fuzijski orkestar

Stupnjevi:
KM 3.33

Iznos
Tova je dostupna

LP verzija. Dolazi u kapku na rukavu; Uključuje umetanje i preuzimanje. Teranga Beat predstavlja drugi svezak Kyriakos Sfetsas 1976 grčki projekt Fusion Orchestra. Sfetsona vizija iza formiranja GFO-a bila je stvaranje djela koja bi proširila granice grčke tradicionalne muzike. Rezultat je bio napredni-jazz remek-djelo koje sadrži složene i intrigantne kompozicije, koje su izveli najbolji muzičari u Atini. Nakon uspjeha Vol. 1 (TBCD 022 CD / TBLP 022 LP, 2018), vol. 2 je sastavljanje muzičkih komada Sfetsas snimljeno sa grupom pravo po završetku Vol. 1 materijal. Vol. 2 je i dalje odražava njegovu ambiciju okupljanja progresivne jazz i tradicionalne muzike, ali to radi na drugačiji način. Iako element tradicionalne muzike ostaje prisutan, ne pruža kompozicijsku osnovu za pjesme (npr. Većina komada više se ne temelji isključivo na tradicionalnim muzičkim oblicima). Jazzier i složeniji od prvog volumena, vol. 2 ima tamniji osjećaj, predstavljajući SFETS-ove ne samo kao muzičke eksperimentalističke, već i kao zahtjevan i karakterističan kompozitor koji uistinu svojim muzičarima uistinu stavlja na test. Snimke na ovom albumu prethodno su neobjavljeni i oblikuju samo mali dio svog cjelokupnog rada rada sa GFO-om. Muzika je prvobitno zabilježila stereo na traku za reel s najvišim standardima, sa modernim savladajućim procesom koji ističe još više njihov izvorni kvalitet zvuka. Rezultat je istinski impresivan i čist audiofilski album. Grčki fuzijski orkestar 2 (vinil).

Više informacija

Najbolje ponude u kategoriji

Obnovljiva energija

KM 18.00

Prvobitno iz Velike Britanije, Funky SoulJazz veterani, novim mastersoundsima su turneju SAD, Evropu i Japan tokom decenije i vraćaju se ovde sa svojim dvanaestim studijskim albumom, zabilj

Informacije

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što sada možete kupiti. Kvalitativno i pouzdano od pouzdanog prodavača.