• Novo
Jevrejska religijska muzika u Americi iz devetnaestog stoljeća: Obnavljanje sinagoge zvučne zapise

Jevrejska religijska muzika u Americi iz devetnaestog stoljeća: Obnavljanje sinagoge zvučne zapise

Stupnjevi:
KM 1.67

Iznos
Tova je dostupna

U židovskoj vjerskoj muzici Amerika u devetnaestom stoljeću : Vjerski zvuk sinagoge, Judah M. Cohen pokazuje da su Židovi izgradili snažan vjerski muzički razgovor u Sjedinjenim Državama tokom središnje do kraja 19. stoljeća. Iako su prethodne studije američke židovske muzike gledale u Evropu kao izvor inovacija za to vrijeme, Cohena pažljiva analiza primarnih arhivskih izvora govori drugačiju priču. Daleko od viđenja padajućeg muzičkog krajolika, Cohen smatra da su centralnoeuropske Židove u Sjedinjenim Državama glavnoj reviziji zvukova i tradicija sinagoške muzike tokom ovog razdoblja brze liturgijske promjene. Kohen demonstrira, Cohen demonstrira Kako su američki jevrejski muzičari nastojali da uravnotežuju umjetnosti i grupne pjevanje, a ne "napreduju " od soloa pjevanja do zgloba i organa. Kongregacije su se miješale između muzičkih žanrova i prakse u ovom periodu kao odgovor na takve faktore kao financije, osoblje i komunalna kohezivnost. Cohen zaključuje da je židovska američka muzika iz 19. stoljeća 19. stoljeća, kako gledamo na židovsku američku muziku i život u prvom dijelu 21. veka, tvrdeći da se vidimo, a posebno čujemo, istorija igra a Ključna uloga u našem razumijevanju savremenog svijeta oko nas. Dopunjeni interaktivnom web lokacijom koja uključuje primarnu izvornu materijale, snimke muzike, a karta koja ističe kretanje ključnih pojedinaca, Cohenovo istraživanje jasnije definira zvuk američkog nakita iz 19. stoljeća. Jevrejska religijska muzika u Americi iz devetnaestog veka : Obnavljanje sinagoge Soundtrack (Meke korice).

Više informacija

Najbolje ponude u kategoriji

'Uhvaćen u mošu'

KM 28.45

Ova studija istražuje načine na koje se moštvo i ekstremna metalna muzika odražavaju i obavještavaju društvene svjetove metalnih navijača On istražuje kako podzemna subkulturalna pra

Informacije

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što sada možete kupiti. Kvalitativno i pouzdano od pouzdanog prodavača.