• Novo
Tempo: Rowman & Littlefield Music Rock, Pop i kultura: Patti Smith: Američki punk rock rapsodist

Tempo: Rowman & Littlefield Music Rock, Pop i kultura: Patti Smith: Američki punk rock rapsodist

Stupnjevi:
KM 2.67

Iznos
Tova je dostupna

U Patti Smithu : Američki punk rock rapsodist, glazbenik i istoričar Eric Wendell DELLES u isparljive mješavinu vjerskog odgojenog i muzičkog i književnog utjecaja koji su dali oblik Smithovim stihovima, muzikom i umjetničkom izlazom. Wendell istražuje kako je Smithova prisutnost i prisustvo sastojaka povukla različite društvene okidače, dodajući novi sloj značenja u popularnu muzičku izvedbu. Snesswriter i pjevač, umjetnik i pjesnik iz performansi, Smith je stvorio posao koji je srušio biografiju, istoriju i muziku u snažan kolaž umjetnika koji je oblikovao generaciju muzičara. Nadimak "Kuma punk", "Patti Smith je ustao u slavu tokom 1970-ih Njujorškog kontrakulturne kretanje u kojem je pozdravila novu pasminu stijena i rola. Smith je sankcionirao prisustvo snažne žene u glavnoj rock zajednici kršenjem ne samo krhkim staklenim plafonom, već i "pravilima" o ženama na rock fazi. Smith je gurnuo pravo do prednjeg dijela panker scene, skidajući se seksualne, vjerske i emocionalne barijere za stvaranje sirove, visećne lične poruke. U Patti Smithu : Američki punk rock rapsodist, glazbenik i istoričar Eric Wendell DELLES u isparljive mješavinu vjerskog odgojenog i muzičkog i književnog utjecaja koji su dali oblik Smithovim stihovima, muzikom i umjetničkom izlazom. Wendell istražuje kako je Smithova prisutnost i prisustvo sastojaka povukla različite društvene okidače, dodajući novi sloj značenja u popularnu muzičku izvedbu. Snesswriter i pjevač, umjetnik i pjesnik iz performansi, Smith je stvorio posao koji je srušio biografiju, istoriju i muziku u snažan kolaž umjetnika koji je oblikovao generaciju muzičara. Za pjesnike i izvođače, kao i fanove povijesti Patti Smith i punk Rock, američki pank rock rapsodist je savršen uvod u Smithove dostignuća i politiku i umjetnost generacije koje se još uvijek osjeća.

Više informacija

Najbolje ponude u kategoriji

'Uhvaćen u mošu'

KM 28.45

Ova studija istražuje načine na koje se moštvo i ekstremna metalna muzika odražavaju i obavještavaju društvene svjetove metalnih navijača On istražuje kako podzemna subkulturalna pra

Informacije

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što sada možete kupiti. Kvalitativno i pouzdano od pouzdanog prodavača.