• Novo
Situacijska poetika u Robert Henrysonu je testament Cresseida

Situacijska poetika u Robert Henrysonu je testament Cresseida

Stupnjevi:
KM 1.33

Iznos
Tova je dostupna

"Situacionalna poetika je duboka, kulturna istorija Henryson-ovog problematičnog zavjeta Cresseida. Ova knjiga nudi predivne uvide u cijeloj analizi hibridnih dislokata i dvostruke svijesti " kasne srednjovjekovne škotske literature, Henryson's "Virgilian " karijera, njegov dodatak tragedije i satire na testamentu, te anamorfne temporalnosti koje povezuju Chaucer, Henryson i Shakespeare u njihovom pričanju i ponovnom govorenju priče Troilus i Criseyde. Ovo je potpuno uvjerljiva studija Henrysonovog zavjeta, onaj koji obećava Ponovno oblikovati naše razumijevanje pjesme. "stephanie trigg, profesor engleskog jezika, Univerzitet u Melbourne " nevjerojatno ambiciozan pokušaj ponovnog učvršćivanja Henryson-ovog testamenta Cresseida i za oporavak autorske namjerno izgrađene karijere -Profil iz mnogih nesreća prijenosa.. prvi pogled na Henryson "u krugu. " Tom Shippey, profesor Emeritus, u univerzitetu Sv. Louis "Nickolas Haydock nova knjiga na sjajnom škotnom pjesniku Robert Henryson uspijeva učiniti nekoliko stvari odjednom koji su se činili da ostatak mi nespojimo. Čvrsto postavlja Henryson-ov rad u književnoj istoriji, ali ga čini dostupnim, pa čak i u dijalogu sa novim načinima razmišljanja o literaturi i kulturi. On je poštujući Henrysonovo kanonski mesto u škotskom identitetu, ali postavlja pitanja o tome kako literatura radi u izradi nacionalnih i etničkih identiteta. Haydock nam daje Henryson za dvadeset prvog vijeka. "John M. Ganim, profesor engleskog jezika, Univerzitet u Kaliforniji, Riverside Situacijska poetika u Robert Henryson-u (tvrdi uvez).

Više informacija

Najbolje ponude u kategoriji

Jesen zimske uštede

KM 8.98

Ženski džemper s dugim rukavima / majica s dugim rukavima / majica za dugih rukava : Ležerne setovi, labavi, ležerni habanje, elegantan i modni dizajn, duksev, poliester, poliestersk

Informacije

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što sada možete kupiti. Kvalitativno i pouzdano od pouzdanog prodavača.